A funkcionális állapotkorrektor(functional state corrector = FSC) használatának legegyszerűbb módja, ha magunkkal visszük (a zsebünkben, egy szatyorban, stb.), és ha otthon vagy a munkahelyünkön vagyunk, valahova a közelünkbe tesszük (az éjjeliszekrényre, az íróasztalunk fiókjába). Az FSC hatótávolsága maximum 8 méter, harmonizáló hatása az egész házban, lakásban vagy irodában érződik. Ha csak ennyit teszünk, az FSC már így is elegendő mértékben támogatja egészségünket, kivédi a kórokozók hatását. Tehát csak oda kell tennünk valahová a közelünkbe, aztán el is feledkezhetünk róla: az FSC végzi szépen a dolgát. Ugyanakkor növelhetjük is az FSC hatását néhány egyszerű útmutatás betartásával:

A legfőbb teendő, hogy bőséges mennyiségű struktúrált vizet igyunk. Ez kulcsfontosságú az FSC hatásának elősegítéséhez.A sejtjeink a vízen keresztül vesznek fel információkat. Rendkívül fontos, hogy milyen információk vannak eltárolódva az emberek által elfogyasztott vízben.Az FSC közvetlenül befolyásolja a víz memóriáját. Mindegyik FSC szám a saját információkészletével.Tehát ne feledkezzünk meg az ivóvízről! Hosszú ideje ismert már ez a javallat. Az ember testsúlykilogrammonként 30 mlvizet kellene hogy fogyasszon, ami pedig nem is olyan könnyű. A jó hír viszont, hogy az FSC segít rászokni a vízivásra. Mivel az emberi szervezet ösztönösen tudja, hogy az FSC segítségével struktúrált víz olyan, amilyen vízre szüksége van. A korrektorokkal struktúrálhatjuk a vizünket és bármilyen innivalónkat. A bármilyen italt tartalmazó bármilyen tartóedényt helyezzük csak rá a korrektorra, és a struktúrálódás szinte azonnal bekövetkezik, főleg, ha a folyadék mozgásban van.Hatásos, ha egy poharat teszünk az FSC-re, és folyadékot öntünk bele, vagy egy teáskanállal megkeverjük. A tartóedény anyaga nem fontos. Nagy mennyiségű folyadékot a biztonság kedvéért pár percig rajta hagyhatunk, és még jobb, ha egy kicsit fel is rázzuk.

Itassunk struktúrált vizet egész családunkkal, adjuk házi kedvenceinknek is, locsoljuk vele a virágokat; struktúráljuk azt a vizet is, amibe vágott virágot teszünk. Struktúráljunk mindent, amit a szánkba veszünk: még a szilárd ételek is tartalmaznak némi vizet, ami felfogja az FSC-ből származó információkat. Ha épp nem otthon vagyunk és nem akarunk ezzel vesződni, hagyjuk el nyugodtan. Látható, hogy nincsenek szigorú szabályok az FSC használatát illetően, csak ajánlások arra vonatkozóan, hogyan alkalmazható a legeredményesebben, és nem történik semmi baj, ha egy-egy praktikát időnként kihagyunk. Ha a zsebünkben hordjuk, a szervezetben lévő folyadékok struktúrájára hat, helyileg pedig ott hat, ahová tesszük.

Néhány megfigyelés a víz struktúrálásával kapcsolatban: A víz struktúrálódása csak az FSC-re ráhelyezett tartóedényben megy végbe. A közelében található, vizet tartalmazó más edényekre nem hat.Az FCS hatása a hozzá legközelebb eső vízmennyiségre lokalizálódik. Tegyük fel, hogy párhuzamosan több tartóedényt szeretnénk pontosan struktúrálni. Ekkor a korrektort a tartóedények közé helyezzük, és hosszabb ideig hagyjuk hatni, mivel a korrektor hatása megoszlik az edények között. S. V. Koltsov azt javasolja, hogy a vízzel töltött edények fedelét nyissuk fel.

Itt következik Sibatov Nariman Alimovitch a víz struktúrálására vonatkozó ajánlása– az illető orvos, aki az állami orvosi egyetem elvégzését követően két évig tanult gyógyászatot a tibeti lámáktól: „Öntsünk kb. 3 liter vizeta teáskannába, majd melegítsük fel 80 fokra, hogy törlődjenek a benne lévő információk. Hűtsük le. Helyezzünk bármilyen tartóedényt az FSC-re, és töltsünk bele vizet a teáskannából. Ivás előtt öntsünk ki egy is vizet egy csészébe, aztán öntsük vissza néhányszor az edénybe, hogy a víz levegővel telítődhessen. Testhőmérsékletű víz fogyasztása javasolt. A vizet lenyelés előtt néhány másodpercig tartsuka szánkban, így a nyál kölcsönhatásba léphet a vízzel.”

Ez az ideális esetre vonatkozó útmutatás, de már az is nagyon sokat segít, ha a bögrénket a korrektorra helyezzük az irodában. Ha palackozott ivóvizet vásároltunk, nyissuk ki a kupakját, és tegyük rá egy percre a korrektorra, vagy tartsuk a kezünkben úgy, hogy az FSC a palack közelében legyen. Idővel észrevesszük majd, hogy egyre gyakrabban választjuk a vizet, előnyben részesítjük más innivalókkal szemben. A struktúrált víz önmagában is képes számos egészségügyi probléma megoldására.

Érdemes struktúrált vízzel mosakodni, fürdeni, zuhanyozni, illetve minden vízigényes tevékenységet – takarítást, kerti öntözést – is struktúrált vízzel végezni. A struktúrálás módja igen egyszerű. Kössük rá az FSC-t a vízvezetékre, a locsolócsőre, a vízcsapra. A mozgásban lévő víz azonnal struktúrálódik. A struktúrált vízzel végzett zuhanyozás vagy fürdés kiegyenlíti és stimulálja a szervezetenergiáit.Nagyon jó az influenzaellenes hatása is. Két óránként zuhanyozzunk le vagy fürödjünk meg meleg struktúrált vízzelakkor is, ha lázasak vagyunk.Ennyire egyszerű.

Kössük rá a korrektort a vízcsapra, de soha ne tegyük a vízbe. Ha átázik és leoldódik, az maga a katasztrófa. Az FSC csak fizikai károsodás miatt mehet tönkre. Bírja a mágneses hatást, és hosszú idő elteltével sem veszít a teljesítményéből. Ha z a gyanúnk, hogy víz juthatott a korrektor belsejébe, nyissuk ki a műanyag tartót és szárítsuk ki a benne lévő lapot.

Amint láthatjuk, az FSC kétféle módon használható: víz struktúrálására és az érintéses alkalmazásra. Szükség szerint kombinálhatjuk a kettőt. Az FSC érintéses használatakor hatása arra a területre lokalizálódik, ahová helyezzük. S. V. Koltsov szerint nem érdemes 15 percnél hosszabb ideig egy helyen hagyni a korrektort.Ennyi idő bőven elegendő arra, hogya korrektor helyileg kifejtse a hatását. 15 perc után már nem hat, így érdemes máshová áthelyezni.

Nagy kiterjedésű probléma esetén nem kell az FSC-t rendre áthelyezni az egész terület kezelése érdekében. Van ennél hatásosabb megoldás, mégpedig valamilyen kenőcs struktúrálása. Nagyon egyszerű:vegyünk elő valamilyen kenőcsöt, nyissuk ki a fedelét, tegyük a nyitott kenőcsös tégelyt 5 percre a korrektorra, majd kenjük a kenőcsöt a problémás területre. Minden használat előtt tegyük rá a kenőcsöt az FSC-re. A kenőcs hosszú ideig megtartja a kívánt polarizációt. Használhatunk babakrémet vagy azt a kenőcsöt, amelyet egyébként napi kezelésre alkalmazunk. „Töltsük fel” kozmetikumainkat, jobb hatást érhetünk el velük.

Az FSC bizonyos korlátozásokkal használható. Nem ajánlott a szív környékére helyezni. Szívtájéki fájdalom vagy vérnyomás problémák esetén a következő taktikát alkalmazzuk: töltsünk fel valamilyen kenőcsöt, és kenjük be vele a kezünket a csukló vonaláig, illetve a lábfejünket a boka magasságáig. Beültetett pacemaker esetén szigorúan tilos az FSC használata. Beültetett pacemakerrel rendelkező személyek ihatnak struktúrált vizet, használhatnak kenőcsöket, kézbe vehetik és a lábfejük alá tehetik a korrektort, de soha ne helyezzék a szívtájék közelébe. Az FSC kihat az elektronikus készülékekre. Az FSC semlegesíti az érzéstelenítő hatását. Operációra tehát soha ne vigyük magunkkal. Ha fogorvoshoz megyünk, hagyjuk a szekrényben vagy a táskánkban félretéve. Viszont határozottan ajánlott az FSC használata közvetlenül az operációt követően. Helyezzük rá a kötésre vagy a beteg alá. Segít visszaállítani a szervezet energiaszintjét, gyorsabb a sebgyógyulás, és a heg mérete minimális lesz.

Az FSC nagy segítséget nyújthat sérülés és csonttörés esetén. A korrektort a lehető leggyorsabban rá kell helyezni a sérült területre.Csonttörés esetén a 7. sz. FSC a legmegfelelőbb, de bármilyen számú eszköz (amely rendelkezésünkre áll) sokat segít. A korrektor lényegében helyettesíti a megszakadt információs csatornákat, ezáltal felgyorsul a gyógyulás.A korrektorokkal megelőzhetők a felfekvések: tegyük a problémás hely alá, alkalmazzuk a struktúrált kenőcsöket, és struktúrált vízzel mosdassuk a beteget. Érdemes a folyékony gyógyszereket – például szemcseppeket – is struktúrálni. Vegyük le a kupakot, és minden használat előtt tegyük a gyógyszert 5 percre az FSC-re. Lehetséges és ajánlott is a hagyományos kezelés FSC támogatással való összekapcsolása. A hagyományos gyógyszerek vagy a biológiailag aktív hatóanyagok biokémiai hatását kiegészíti a korrektor energia-támogatása. Együttesen komplex kezelést biztosítanak, határozottabb és gyorsabb eredményekkel, és csökken a szövődmények előfordulási aránya.

Ráadásul bármilyen fizikoterápiával való összekapcsolás elképesztő eredményeket hoz. Igen hasonló ez az FSC védő hatásmechanizmusához. A korrektorok (az emberi szervezetszempontjából) pozitív polarizációjukat állítják rá a fizikoterápiás berendezés által kibocsátott elektromágneses mezőre. A lézersugárzás az elektromágneses mező speciális esete, és így tovább – mindenfajta fizikoterápia az elektromágneses hatásokra épül. Az FSC-vel kombinálva „intelligenssé” válik, vagyis a fizikoterápia pozitív irányultságot nyer. Egy „kis rezegtetés” helyett a beteg „hatalmas pozitív irányú löketet” kap. Olyan egyszerű ez, mint a struktúrált víz, oda kell tartani vagy odaerősíteni az FSC-t a fizikoterápiás készülék kimenetéhez, vagy ahhoz a vezetékhez, amely a kimenethez vagy az elektródákhoz vezet.

A korrektorok kialakításakor a „ne árts” elvét tartották szem előtt. Viszont – mint minden gyógyulási folyamat esetén – előfordulhat, hogy a tünetek némileg fokozódnak. Ez teljesen normális. Az FSC hatásmechanizmusa nagyon hasonló a homeopátiához, így előfordulhatnak externalizációs esetek. Ez normális, folytassuk az FSC alkalmazását; esetleg egy hétig áttérhetünk a 2. sz. FSC-re a méregtelenítési folyamatok erősebb támogatása érdekében.Az alábbiakban ismertetjük Terentyev Victor Gennadievitch, az onkológiai osztály osztályvezető főorvosa által javasolt négy lépéses módszert az FSC alkalmazásának szelíd bevezetésére:

  1. Kezdjük a vízzel, melyet a 2. sz. FSC-vel struktúrálunk. Alkalmazzuk gyógyszerként. Az első napon igyunk meg belőle naponta háromszor fél pohárral. A következő héten fokozatosan emeljük avíz adagját egészen napi 15-20 ml / testsúlykilogrammonkénti mennyiségre.Szakaszosan fogyasszuk a vizet: 10-15 percenként nyeljünk le egy-egy kortyot. Ha a beteg 40 évesnél fiatalabb, a vízfogyasztás mennyisége gyorsabban, 3-5 nap alatt is növelhető.
  2. Kezdjük el a 2. sz. FSC-t a harmadik csakra területén hordani, és növeljük a víz adagját napi 30 ml / testsúlykilogrammonkénti mennyiségre.Emeljük maximálisra a struktúrált vízfogyasztás időszakos adagját.
  3. Használjunk két korrektort – az 1. és a 2. számút –a normál napirend szerint. A nap első felében mindent az 1. számúval, 16.00 óra után mindent a 2. számúval végezzünk. Ha a beteg mérgezéses állapotban van, akkor csak a struktúrált vizes zuhanyozást végezzük, és a harmadik napon térjünk át a teljes idős FSC-használatra.Ha a beteg még mindig erősen mérgezéses állapotban van, lehet váltogatni: az egyik nap használható mindkét korrektor, a másik nap a 2. lépés alkalmazandó.
  4. Méregtelenítés esetén az összes többi korrektor teljes mértékben használható.

Az egészséges személyeknél rendszerint nem fordul elő intoxikáció az FSC használatának megkezdésével. A legelső napokon aluszékonyabbnak érezhetik magukat, vagy jelentéktelen mértékű externalizáció előfordulhat. Biztonságos a 2. számútól kezdeni. A fent ismertetett 4 kezdő eljárás idős korú és legyengült személyeknek javasolt.

Az FSC hatékonyan visszaszorít mindenfajta fertőző hatást. Ha be tudjuk azonosítani a Hartman háló csomópontjait, tegyük bármelyik FSC-t ezekre a pontokra, és a háló 2-3 kilométer sugarú körben eltűnik. Ha nem találjuk a csomópontokat, semmi baj, az FSC hatótávolsága 8 méter, egy lakásra vagy házra elegendő. Ráhelyezhetjük a korrektort a számítógépünk rendszerblokkjára vagy bármilyen elektromos készülékre, hogy védjük magunkat az elektromágneses mezőktől. Feltehetjük a mikrohullámú sütőre is, hogy védjük magunkat az otthonunkban található legerősebb elektromágneses sugárzás forrástól. Az FSC saját mezői továbbterjednek mindenfajta hullámterelőn. Az egész ház védelme érdekében rátehetjük a korrektort a villanyórára, vagy odaerősíthetjük a fő tápkábel közelébe. Az FSC ily módon történő elhelyezése védelmet nyújt minden elektromos készülék elektromágneses sugárzásával szemben és harmonizálja a ház belső terét….